19:30

Frövi IK

Referat: Örebro SK Söder - Frövi IK

Oavgjort i en publikvänlig match
FIK åkte till Örebro söndagskvällen den 12 december för match mot ÖSK Söder. När FIK anländer till Idrottshallen vid Tullängsskolan är det släckt och låst. När det är 30 minuter kvar till matchen kommer domarna och även de får stå ute och frysa. Med 20 minuter kvar till matchstart kommer hemmalaget som redan är ombytta och "trodde" att hallen var öppen. Inte den mest optimala uppladdningen inför en match men bara att gå ut och köra. Idrottshallen var trång och liten och killarna upplevde att golvet var halt och svårspelat. Hemmalaget mönstrade ett starkt lag och man kan gissa att de räknade med att köra över FIK som mönstrade ett ungt lag där hälften av de 8 utespelarna är födda på 2000-talet. FIK får en mardrömsstart i matchen då hemmalaget redan efter 20 sekunder tar ledningen (1-0). FIK kvitterar i 4:e spelminuten efter att Runa vunnit en bollduell mitt på plan och sedan går förbi utrusande målvakt och elegant rullar in bollen i nät (1-1). ÖSK skapar några farligheter men Ludde längst bak i FIK är med på noterna och gör en bra match. Vi har också chanser b la i spelminut 7 då Erik passar Johannes som testar ett skott som målvakt räddar med nöd och näppe. I minut 10 är Hamodi nära att näta men hemmalaget lyckas få bort bollen i en tilltrasslad situation på mållinjen. I minut 13 spelar Erik till Runa som passar vidare till Oscar som testar ett skott som målvakt räddar. När ÖSK har bollen spelar FIK ett effektivt försvarsspel som medför att ÖSK testar många skott utifrån men inga mål. I spelminut 16 gör Ludde ett snabbt utkast till Runa som finns högt upp på plan, Runa tar ned bollen och placerar in bollen i mål och FIK leder med 1-2 vilket är resultatet i halvtid.
Andra halvlek blir precis som första dvs ett spel med högt tempo och målchanser åt båda håll. Shafi får ett bra läge i andra halvleks inledning efter ett fint pass från Johannes men ÖSK lyckas få bort bollen. I minut 23 får ÖSK en farlig frispark på straffområdslinjen och testar en variant som blir resultatlös. I minut 24 petar Erik en inspark till Johannes som trycker iväg en bössa som går i målvaktens högra stolpe och ut - synd väldigt nära ett FIK-mål. Minuten senare får vi ett fint omställningsläge men avslutande pass blir lite för långt annars hade Runa varit fri med målvakt. ÖSK testar Ludde vid flera tillfällen med Ludde är med och gör flera fina räddningar. I spelminut 26 spelar Johannes fram Oscar som testar ett skott från högerkanten men målvakt räddar ett bra FIK-läge. Minuten senare får Shafi en bra chans efter framspel av Johannes med avslutande skott räddas av hemmalagets målvakt. I mint 29 går Johannes förbi en bak och kommer loss på vänsterkanten men målvakt rusar ut och lyckas avvärja ett bra läge. Minuten senare är vi nära igen då Jonas spelar fram Runa som vrickar bollen vidare till Oscar som skjuter ett skott som målvakt räddar. I minut 30 testar Hamodi ett skott som målvakt räddar och returen hamnar hos Shafi men ÖSK lyckas rädda ett bra läge för FIK att utöka ledningen. Minuten senare testar Eliot ett skott från halva plan som målvakt lycka rädda men nöd och näppe. I spelminut 32 kommer ÖSK i ett anfall som slutar med ett skott från högerkanten som letar sig in i mål och det är kvitterat (2-2). Minuten senare klackar Oscar bollen till Runa som är så när att komma loss och vara fri med målvakt men en tå i hemmalaget lyckas avvärja ett bra FIK-läge. I samma matchminut kommer Erik och Johannes i ett offensivt läge men ÖSK lyckas täcka Eriks avslutande skott. ÖSK skapar två farligheter i minut 34 och 35 med båda chanserna slutar med skott utanför. Jonas får ett fint skottläge i minut 36 där målvakt släpper en retur som hamnar has hamodi som avslutar med ett skott som går strax utanför. I samma spelminut är Runa i ett farligt läge högt upp på plan och från snäv vinkel får till ett avslut som smiter precis utanför stolpen - nära ledning för FIK. Båda laget skapar farliga anfall sista minutrarna men det blir inga fler mål utan matchen slutar 2-2 vilket får ses som rättvist.